De Costa Blanca of " Witte Kust " dankt zijn naam aan de Griekse kooplieden die er 2500 jaar geleden de kolonie " AKRA LAKA " of " Wit Voorgebergte " stichtten.

Maar de uitzonderlijke toeristische mogelijkheden van de Costa Blanca zijn de zon , de zee , de bergen en de kilometers lange , witte zandstranden .

Duizenden pijn- palm- en eucalyptusbomen beschaduwen de parelwitte stranden vanaf Guardamar del Segura tot de Mar Menor.

Deze zilte binnenzee , door twee landengten van de Middellandse Zee gescheiden , is een echt wonder van de natuur en een paradijs voor watersportliefhebbers. Landinwaarts leiden kronkelende weggetjes omhoog naar schilderachtige oeroude dorpjes .

Voor liefhebbers van de oudheid zijn er pronkstukken van kunst en architectuur uit Spanje's roemrijk verleden . Historische plaatsen als Alicante , Elche , Orihuela ,Murcia en Cartagena liggen op een boogscheut . Zelfs een daguitstap naar het beroemde " Adelaarsnest " van Guadelest gecombineerd met een bezoek aan het alomgekende Benidorm ligt ruim binnen de mogelijkheden .

De beroemde stieregevechten en flamencoavonden hoeven niet meer te worden voorgesteld.

Strandfaciliteiten zijn in overvloed aanwezig in en rond de stad Torrevieja. Kalmte en netheid is hier de regel en niet de uitzondering.

Douches zijn overal voldoende aanwezig op de stranden .

Het klimaat aan de Costa Blanca is zo mild , dat de gemiddelde dagtemperatuur nooit beneden de 15 graden daalt.

Liefhebbers van rustig winkelen vinden zeker hun gading in Torrevieja of Alicante.

De wekelijkse marktdag in Torrevieja is de vrijdagvoormiddag . (andere markten in de omgeving)